Avenue2 (De Groene Loper)

Tunnels die zorgen voor een betere bereikbaarheid van Maastricht, een betere doorstroming van doorgaand verkeer en nieuwe kansen voor de ontwikkeling van aangrenzende buurten in Maastricht-Oost. Sinds 2011 werkt Avenue2 aan het realiseren van de dubbellaags tunnels die onder Maastricht door zullen lopen. De tunnels zorgen voor een betere bereikbaarheid van Maastricht, een betere doorstroming van doorgaand verkeer en nieuwe kansen voor de ontwikkeling van aangrenzende buurten in Maastricht-Oost. Na voltooiing van de tunnels ontstaat bovengronds ruimte voor De Groene Loper, een groen en recreatief gebied voor fietsers en voetgangers, dat van de Landgoederenzone tot aan knooppunt Kruisdonk slingert.

Opdrachtgever:
Avenue2 i.o.v. Rijkswaterstaat
Locatie:
Maastricht
Avenue2 - 1
Avenue bij nacht
Avenue2 - 2
Avenue2 - 4
Avenue2 - 5

Avenue2 (De Groene Loper)

Eind 2014 is de ruwbouw van de tunnels gereedgekomen. Tot aan de openstelling van de tunnels, in december 2016, wordt gewerkt aan de afbouw en inrichting van de tunnels en het aanbrengen en testen van diverse elektronische systemen om de tunnels na openstelling goed en veilig te kunnen laten functioneren.

 

Wat is de rol van Van Rens mobiliteit?


Van Rens mobiliteit verzorgt de coördinatie en uitvoering op het gebied van alle tijdelijke en permanente verkeersmaatregelen:

·         ontwerp verkeersmaatregelen;

·         verkeersmaatregelen;

·         wegmarkering;

·         openbare verlichting;

·         geleiderail (enkel coördinatie onderaannemer)

Meer informatie

Ga voor meer informatie over het plan Avenue2 (De Groene Loper) - A2 Maastricht en actuele informatie naar: